Gå til indhold

4 De fleste ikoniske hatte du har set i film.

Film har spillet en integreret rolle i at påvirke den sociale kultur og skildringen af samfundet. Selvom det var sjovt at se og holde styr på plottet, havde kunstnerne tidligere...

Film har spillet en integreret rolle i at påvirke den sociale kultur og skildringen af samfundet. Selvom det var sjovt at se og holde styr på plottet, havde kunstnerne tidligere klassiske hatte på for at supplere deres tøj og den karakter, de portrætterer.

Men kan du stadig holde styr på alle de berømte filmhatte i hele popkulturen? Lad os se, om din viden om film og hatte tjekker ud med vores liste.

Hvad er forbindelsen mellem hatte og film?

Et bemærkelsesværdigt træk ved disse tegn er det unikke tøj, som producenter og instruktører gav dem. Uanset om de har kort eller langt hår, kan de stadig rulle seernes interesse. Deres arv efterlod et mærke på deres roller, ligesom Willy Wonka, der altid bærer en tophat. Hatten er stadig til stede for Johny Depps filmatiseringskostume.

Filmfigurer, der bar Fedora-hatte

Fedora-hatte har en fremtrædende styling, uanset om berømtheder bar dem eller bare en samfundsmæssig indflydelse på at få folk til at bære dem.

Det opstod først i et skuespil skrevet af Victorien Sardou. I år 1889 introducerede de stykket til USA. Det blev populært blandt kvinder på grund af prinsesse Fedoras indflydelse.

Når du overvejer, hvor vigtigt tøjet var i stykket, forstår du, hvor godt det blev bragt til live af skuespilleren. Fedoras er en type hat, der har været og vil fortsætte med at trende. Mest sandsynligt er hætten populær, for når den bliver forældet, omformer nogen den som Indys fedora.

Spillet af Harrison Ford blev arkæologen Indiana Jones ofte set iført den berømte fedora. Karakteren parrede hatten med sin robuste jakke og en skjorte og bukser og holdt den op med et bælte og vestlige støvler for at give dig alt det dårlige røvudseende.

Selvfølgelig kræver det selvtillid at trække fedoraen så succesrig som Indy, ikke? Men det er ikke den eneste gang, fedora har optrådt i film.

Datering et stykke tid tilbage tidligere end Indiana Jones var udseendet af Humphrey Bogarts karakter på Casablanca. Humphrey, alias Rick, var salonejer, og gennem den sort-hvide film kan du se ham med sin trenchcoat og fedora.

Ricks udseende forbliver et klassisk mystisk fyrbillede, men det er ikke den eneste film, hvor hatten optrådte i filmene.

Hvis du er en af gyserfilminteresserede, kender du sikkert Freddie, ikke? Freddie Kreuger vil hjemsøge dig i dine drømme, men hans hat forbliver en ikonisk forskel på hans karakter.

Listen over tegn, der bærer fedoras, fortsætter stadig. Men lad os også se andre berømte filmhatte, som svinekagehatte. Hvem tror du trak det af?

Svinekød tærte hatte

Måske ringer navnet en klokke. Det skyldes, at det ofte er forbundet med svinetærten i England. Det er tæt forbundet med fedorahatte, da de er fætre.

Gene Hackmans karakter i The French Connection bærer svinetærtehatten vippet på siden. Hans karakter spiller en detektiv, men den næste karakter, vi nævner, er en narkotikakonge ved navn Walter White.

Walter White var kemilærer, men han blev lægemiddelproducent i den moderne serie kaldet Breaking Bad. Walter har svinetærtehatten , der passer proportionalt i hovedet.

Nu hvor vi taler om den moderne serie, kender du sikkert til newsboy-kasketterne i Peaky Blinders.

Newsboy Cap

Newsboy-kasketterne i Peaky Blinders fanger helt sikkert opmærksomheden hos alle, der ser serien. Selvom serien dater for nylig, vil følelserne overføre dig tilbage til de brølende tyvere.

Derudover bar Tobey Maguire (portrættering af Nick Carraway) i filmen The Great Gatsby en stråhat som en del af deres tøj i 1920'erne.

Cowboyhatte

Cowboy Hats har en bred skildring i film og film. Det repræsenterer de vilde vesten karakterer, og deres stil har aldrig været ude af kontakt.

Du kan se sheriffen John T. Chance se dapper ud i sin store ole cowboyhat i Rio Bravo. Men en anden klassisk karakter, der bærer cowboyhatten, er John Wayne i sin film Red River.

I 2006 skete der en tilpasning af Brokeback Mountain-filmen. To af de berømte skuespillere overtog nu rollen, nemlig Heath Ledger og Jake Gyllenhaal. Historien drejer sig om livet for to cowboys, der begge er forelsket i hinanden. Alligevel ender de med at mødes i Brokeback-bjerget for at fortsætte deres kærlighedsaffære, fordi de ender med at gifte sig med andre kvinder.

Bowler hatte

Bowlerhatte er klassiske go-to's for både mænd og kvinder i film. Komikeren Charlie Chaplin efterlod et varemærke med sin klassiske bowlerkarakter og imponerende overskæg og sort / hvid film. Hans udseende er fantastisk og sjovt på samme tid.

Hæderlige karakterer i Film med hatte

Som tidligere nævnt bærer Willy Wonka en tophat. Sherlock Holmes har en dobbelt klappet hjorte-stalker-kasket.

Kvinder i film med hatte

Mens der er utallige berømte filmhatte i film, skabte kvinder også et ikonisk look. For at nævne nogle få kvindelige kunstnere er de:

  • Audrey Hepburns stråhat i Funny Face
  • Faye Dunaways baret i Bonnie og Clyde
  • Grace Kellys solhat i To Catch a Twist
  • Anne Hathaways tweedkasket i Devil Wears a Prada
  • Julia Roberts stråhat i Pretty Woman

Samlet set ved vi, at disse hatte har en massiv indflydelse på samfundets modevalg. De bliver berømte filmhatte på grund af de liv, de skildrer, og hvor fantastisk det ser ud på dem. Hvad var din yndlingshat af alle på listen?

Ofte stillede spørgsmål:

Er det stadig relevant at bære en svinetærtehat i dag?

Selvfølgelig er svinetærtehatten stadig god med ethvert afslappet look, du prøver at trække. Så længe du er komfortabel og passer helt rigtigt, kan intet gå galt med det.

Hvad er den bedste tid på året til at kopiere en figurs udseende?

Du kan vælge at gøre det til kostumefester eller på Halloween. Selvfølgelig bliver du nødt til at planlægge, hvordan du får udseendet til at fungere for dig. Opbyg din selvtillid, og det vil gå godt på dig.

Hvis jeg køber en hat, vil jeg så kunne bære den bortset fra festerne?

Ja, men det afhænger normalt af sæsonen. For eksempel forsøger du at trække Nick Carraways karakter af med din stråbådshat. Du kan stadig bære det om sommeren for at dække dit hoved fra sommervarmen og elementerne.

Vælg muligheder